kuyruk.gen.tr
kuyruk

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Dana Kuyruğu

Dana Kuyruğu, Türkçede pöçük denir. Londra, Fransa ve Jamaika'da dahi ün salmıştır. Fakat belli incelikleri vardır. Mesela her dana kuyruğu yenilmez. Özellikle öküzün hadım edilmiş olması lazım. Kuyruğun ağırlığı da hayvanın kilosuna göre değişiyor. İç kısmı kemikli, kemiğin ortasında bir ilik bulunur. Yemeklere lezzetini verende budur. Kuyruk kısmı hayvanın en hareketli organı olduğu için biraz sert. Bu yüzden kısık ateşte yaklaşık 4 saat pişmesi gerekir. Düdüklü tencere elbette bu süreyi azaltıyor ama aynı tadı vermiyor. Fransa'da pişen yahni hemen yenilmez mesela. Dolapta bir gün dinlendikten sonra yiyorlar. Çünkü uzun süre pişen ve dinlenen et kemiğinden hemen sıyrılıyor ve çok daha lezzetli oluyor. Daha çok baklagil yemeklerini tatlandırması için kullanılan dana kuyruğunun hakkı yeniyor. Çünkü tek başına da mükemmel bir lezzet. Ülkemizde de pöçüğün ün saldığı şehirler Malatya ve Kayseridir.
Dana Kuyruğu

Her ne kadar sayılı şehirlerin ismi geçse de artık tüm market reyonlarında yerini aldı dana kuyruğu. Şimdi güzel bir tarif verelim:

Malzemeler:
  • 1 adet pöç
  • 2 çay kaşığı çekilmiş kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
Garnitür için:
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 tatlı kaşığı kaşar peyniri
  • Pul biber
  • Kekik
Pöç parçalara ayrılır tuz ve karabiberle terbiyelenir. Daha sonra un ile birleştirilir ve kızgın tavada mühürlenir. Ardından güveç tenceresine yerleştirilir ve su eklenerek 2,5 saat pişirilir. Garnitür olarak haşlanan patatesler dilimlenir üzerine kaşar rendesi, pul biber ve kekikle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 16.06.2016 00:32:02

Dana Kuyruğu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dana Kuyruğu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çıngıraklı Yılanın Kuyruğu

Çıngıraklı Yılanın Kuyruğu: çıngıraklı yılanı diğer yılanlardan ayıran özellik kuyruğundaki çıngırağıdır. Bu yılan türü hem çok tehlikeli hemde çok zehirlidir. Ayrıca çıngıraklı yılan yılanlar arasında en çok bilinen ve ilgi çeken...

At Kuyruğu Çayı

At kuyruğu çayı, günümüzde oluşan her hastalığın tıpta doktorlar tarafından edilen tedavinin yanı sıra birde bitkilerle tedaviler oldukça artmaktadır. Bu bitkiler arasında at kuyruğu dediğimiz ot türü oldukça faydalı bilinmektedir...

Aslan Kuyruğu

Aslan Kuyruğu; aslan otu olarak ta bilinmektedir. Şifalı bitkiler arasındadır. Baklagiller familyasından olan bu bitki, ülkemizde bazı bölgelerde yer pırasası olarak ta bilinmektedir. Otların sık olduğu bölgelerde, yol kenarlarınd...

Kuyruk Sokumu Kıl Dömesi Ameliyatı

Kuyruk sokumu kıl dönmesi ameliyatı, insan vücudunda omurga denilen kemik yapının son 4-5 omurun birleşmesi olan, üçgen biçimli ve tabanı yukarıda bir kemiktir. Bu kemik önden arkaya doğru basık olup, kemiğin ön yüzü hafif çukur o...

Kuyruk Kemiği

Kuyruk kemiği, İnsanlarda kendi kendini yenileyen kemik mekanizmaları içerisinde tektir. Her ne kadar evrim teorisine göre kuyruk kemiği maymundan gelindiği kanısını ispatlar gibi görünse de anatomik olarak bakıldığında aslında öz...

Sığır Kuyruğu

Sığır kuyruğu, Avrupa, Asya ve kuzey amerikanın güneş gören bölgelerinde doğal olarak doğal ortamlarda kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Sığır kuyruğu 2-3 metreye kadar ulaşabilen boyuyla pek çok sağlık sorununa yardımcı bi...

Kuyruk Sokumu

Kuyruk sokumu; insan bedenindeki omurga yapısının son 4-5 omurunun birleşimi olan üçgen biçimli ve tabanı yukarıda bir kemiktir. Bu kemik önden arkaya doğru basıktır. Ayrıca, kemiğin ön yüzü hafif çukur, arka yüzü ise tümsektir. B...

Kuyruk Kemiği Ağrısı

Kuyruk Kemiği Ağrısı, genel olarak incinme, yaralanma ve zorlamalar nedeni ile ortaya çıkar. Hastalar ağrı ve hassasiyetten yakınırlar, ağrılar kalçalara ve yukarı bele doğru çıkabilir. Ayrıca sert bir yere oturmakla ağrılar artar...

Kılıç Kuyruk

Kılıç kuyruk; lebistesgiller familyasından bir balık türüdür. Küçük boyutu, güzel görüntü ve dayanıklılığından dolayı akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen balık türüdür. Kılıç kuyruk balığının ana vatanı Orta Amerikadı...

Yılan Kuyruğu

Yılan kuyruğu, bitkisi mayıs ve eylül ayları arasında yetişen değişik renkler açan otsu bir bitkidir. Yılan ve akrep sokmasında, suyla kaynatılıp içildiğinden dolayı yılan otu ismini almıştır. Yaprakları genellikle kalp şeklindedi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kuyruk, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018